Pàgina principal  »  Desenvolupament econòmic i territori  »  La promoció de la ciutat

La promoció de la ciutat

Promocionar la ciutat a l’exterior a través dels esdeveniments i actes que s’hi realitzen, ja sigui des de la iniciativa municipal o privada, ho hem convertit en un altre dels eixos de treball impulsats en els darrers anys per generar valor i riquesa econòmica.
 
Hem projectat la  imatge de Mataro cap a l’exterior, tant amb cites arrelades a la cultura i tradició popular de la ciutat, com la celebració de Les Santes, Festa Major de la ciutat, com mitjançant esdeveniments puntuals que posicionen el municipi a nivell català, estatal i europeu.

Principals actuacions en l'àmbit de la promoció de la ciutat

Esdeveniments anuals
  • Esdeveniments anuals


La Festa Major de Les Santes ha guanyat any rere any seguidors a dins i fora de la ciutat. A l’octubre de 2010, el Govern de la Generalitat va declarar oficialment Les Santes Festa Patrimonial d’Interès Nacional, amb especial esment a la família Robafaves i els nans, la Missa de Glòria de Mossèn Blanch i el ritual de la dormida, destacant la bona conducció de la recuperació i transformació de la festa fins a l’actualitat.


En els darrers tres anys hem guanyat per a Mataró una altra cita cultural: el Festival Shakespeare, que ara se celebra a la ciutat. La cita anual, de referència a nivell europeu, pretén apropar Shakespeare a tothom amb un programa on s’hi pot trobar teatre, música i dansa. L’espectacle nadalenc d’Els Pastorets o les edicions del Festival Cruïlla de Cultures celebrades a la ciutat fins al 2009 són i han estat altres exemples d’esdeveniments culturals de gran projecció externa.


També en l’àmbit esportiu organitzem esdeveniments de referència, com la Mitja Marató Ciutat de Mataró, que s’ha consolidat a nivell català i estatal.

  • Esdeveniments puntuals

A més de les cites anuals incloses a l’agenda cultural o esportiva de la ciutat, a Mataró hem acollit en els darrers anys esdeveniments puntuals d’important ressò. És el cas, per exemple, de la proclamació de Mataró al 2009 de Ciutat Pubilla de la Sardana, que va suposar l’organització al municipi d’un ampli programa d’actes, o la beatificació el gener de 2010, a la Basílica de Santa Maria, del sacerdot Josep Samsó. En aquest cas, es tractava de la primera beatificació que tenia lloc a Catalunya des del segle XII.
 

Mataró s’ha convertit també en plató habitual de rodatge de films i sèries de televisió. Des de l’Ajuntament, i en concret des de l’Institut Municipal d’Acció Cultural, hem impulsat aquesta línia d’actuació com a instrument de promoció de la ciutat. La Riera, sèrie estrella de TV3 d'aquesta temporada, es roda en gran part en diferents escenaris de la ciutat.
Esdeveniments puntuals