Data publicació: 07/03/2019

L’Ajuntament condemna la violació a una menor i qualsevol altre abús o violència sexual

S’ha activat el protocol per a l’abordatge de la violència masclista

Els assistents a la Junta de Portaveus extraordinària per abordar aquest cas. Foto: AJ

Els assistents a la Junta de Portaveus extraordinària per abordar aquest cas. Foto: AJ


L’alcalde, David Bote, ha presidit avui, 7 de març, una Junta de Portaveus extraordinària per condemnar l’agressió sexual que ha patit una menor aquesta setmana a la ciutat. L’Ajuntament de Mataró manifesta el rebuig i la condemna més absoluta d’aquest fet que es va produir el 3 de març així com per totes les formes de violència de gènere. 


El comunicat de condemna és el següent:


“Davant la presumpta violació de la qual hem tingut coneixement que va patir una veïna de la nostra ciutat el passat diumenge dia 3, l’Ajuntament de Mataró vol manifestar el rebuig i condemna més absoluta d’aquest fet i de qualsevol agressió.


Les agressions sexuals són una violació dels drets humans fonamentals i un atemptat contra la llibertat i la dignitat de les persones.


És alhora un delicte i un greu problema social. La violència sexual és una forma de violència masclista tal i com recull la Llei 5/2008 del Dret de les dones a eradicar la violència masclista i ens afecta a tota la ciutadania.


Ja siguin denunciades o silenciades, condemnades per la seva brutalitat o socialment tolerades, les formes de violència sexual, les agressions, l'abús i l'assetjament, són fruit del desig d'exercir el poder, la dominació i el control sobre una dona, per la qual cosa és imprescindible que les mesures per eradicar el fenomen incideixin sobre l'arrel: el patriarcat i la seva expressió més visible, el masclisme.


Per això, cal posar sobre la taula la realitat de la violència sexual amb què convivim. És imprescindible alçar la veu d'alarma, tant a les institucions com al carrer, davant les greus conseqüències socials i humanes que pren la violència masclista.


L’Ajuntament manifesta el seu suport a la dona agredida i es posa a la seva disposició i a la dels serveis implicats en la gestió d’aquesta situació, i expressa la seva voluntat de treballar conjuntament amb altres administracions i el teixit associatiu per eradicar aquesta xacra”.
 

Imprimir