La Nit de la Solidaritat

 

banner_20anys

 

Des de l'any 1998 se celebra anualment aquest acte amb l'objectiu de presentar la memòria dels projectes que s'han desenvolupat al llarg de l'any anterior. És un acte organitzat pel Consell Municipal de Solidaritat, Cooperació i Convivència.

Conferenciants al llarg d'aquests anys:

2018: "L’essència de la cooperació internacional" a càrrec de Chema Caballero, cooperant, assessor D’ONG DYES i advocat especialista en drets humans.

2017: "Els Drets Humans en l'era postmoderna: la pau a Israel-Palestina" a càrrec de Meir Margalit, activista dels Drets Humans i Director acadèmic de d'Institut Universitari Ono.

2016: “Som socorristes i estem salvant vides”, a càrrec de l’ONG Proactiva Open Arms

2015: “l’Afganistan més enllà dels talibans”, a càrrec de Mònica Bernabé, periodista i corresponsal a l’Afganistan durant 7 anys.

2014: "La Cooperació internacional dintre de la política exterior d'un estat", a càrrec de Francesc Mateu i Hosta, director d'Oxfam Intermón a Catalunya.

2013: “Integració de la comunicació al desenvolupament”, a càrrec de Rita Marzoa, periodista i directora del programa Solidaris de Catalunya Ràdio.

2012: “Solidaritat en temps de crisi”, a càrrec de sor Lucía Caram, monja dominica i premi Memorial Joan XXIII per la Pau 2009.

2011: "El món àrab en ebullició: construir un nou futur a l'altra riba de la Mediterrània", a càrrec de Eduard Soler i Lecha, investigador principal de l'àrea Mediterrània i d'Orient Mitjà del CIDOB.

2010: "El model de desenvolupament integral de la Fundación Vicente Ferrer del Tercer Món”, a càrrec de Jordi Folgado Ferrer, director general de la Fundación Vicente Ferrer.

2009: "Com afectarà la crisi als països del Tercer Món”, a càrrec de Chico Whitaker, membre del Comitè d’Organització del Fòrum Social Mundial.

2008: "Restabliment de la pau després del conflicte", a càrrec de Jovan Divjak, director executiu de la Fundació reconstruïm Bòsnia amb l'Educació.
 
2007: "Els moviments socials, l'impuls a les organitzacions internacionals", a càrrec del Sr. Bernard Cassen, periodista i director general de "Le Monde Diplomatique".
 
2006: "El Mediterrani: zona de complementarietats o de fractures", a càrrec del Sr. Sami Naïr, filòsof, sociòleg i professor de Ciències Polítiques de la Universitat de Paris VIII.
 
2005: "El compromís dels governs en l'eradicació de la pobresa", a càrrec del Sr. Frei Betto, escriptor, teòleg i coordinador del programa Fam Zero del Govern del Brasil els anys 2003-2004.
 
2004: "La Construcció de la Pau", a càrrec del Sr. Federico Mayor Zaragoza, president de la Fundación Cultura de Paz.
 
2003: "Pau i conflictes en la Mediterrània", a càrrec del Sr. Rafael Grasa, professor de Relacions Internacionals de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
2002: "Europa i la Mediterrània: un futur compartit", a càrrec del Sr. Andreu Claret, periodista i director de l'Institut Català de la Mediterrània.
 
2001: "La pau, imprescindible per el desenvolupament", a càrrec de la Sra. Gabriela Serra, presidenta de la Federació Catalana d'ONG'S pel Desenvolupament.
 
2000: "Les desigualtats Nord-Sud: Quin paper tenen les ONGD?, a càrrec del Sr. Alfonso Sancho, president de la Coordinadora d'ONGD d'Espanya i secretari de Medicus Mundi Catalunya.
 
1999: "El ret al desenvolupament, un dret dels pobles", a càrrec del Sr. Arcadi Oliveres, vice-president de Justicia i Pau.
 
1998: "Drets Humans: decepció i esperances", a càrrec del Sr. Francesc Casares, president de la Comissió Catalana del 50è Aniversari de la Decalaració dels Drets Humans.