Accessibilitat i Usabilitat

Requisits

El disseny del web de l’Ajuntament de Mataró ha sigut optimitzat per les següents versions dels navegadors:
 

- Usuaris de PC amb Windows,  es recomanen Internet Explorer 6.0 (o superior) o Firefox 2.0 (o superior).

- Usuaris de PC amb Linux, es recomana Firefox 2.0 (o superior).

- Usuaris de Mac, es recomana Firefox 2.0.

- Per visualitzar correctament elements “Flash”, cal disposar del programa Flash Player.

- Per visualitzar correctament elements “Pdf”, cal disposar del programa Adobe Acrobat Reader.

- La resolució de pantalla ha de ser almenys 1024 x 768 píxels.

- Cal tenir activades les opcions Javascript i CSS per gaudir de tota la interfície gràfica (tot i que aquests elements no són imprescindibles per navegar).
 

Accessibilitat

Un dels objectius del nou web de l’Ajuntament de Mataró és garantir l’accés i la correcta navegació de totes les persones, independentment de si tenen alguna disminució física, sensorial o barreres tecnològiques, per tots els continguts d’aquest web.
 
Per assolir aquest objectiu, l’Ajuntament de Mataró construeix el seu web adaptant-se a les Pautes d'accessibilitat WCAG 1.0 (Web Content Accessibility Guidelines 1.0), nivell AA establertes pel grup de treball WAI (Web Accessibilitty Initiative) que pertany al W3C (World Wide Web Consortium). La verificació del compliment de les directrius esmentades es realitzen mitjançant el Test d’Accessibilitat Web (TAW).
 
logo_w3clogotaw 
 

A més, s'ha adoptat l'estàndard XHTML 1.0 pel marcatge del contingut i els fulls d'estil en cascada (CSS) pel disseny, evitant utilitzar tecnologies de propietat que condicionen l'ús de determinats aparells o navegadors. Aquesta mesura garanteix l'accés a la informació a través de qualsevol dispositiu de navegació que segueixi els estàndards i les recomanacions del W3C.
 
   logoxhtml logocss
 
 
 
De cara al futur, l’Ajuntament de Mataró ja està treballant per assolir el nivell AAA de la WAI.
 
Per qualsevol problema en l'accés als continguts o si voleu comunicar-nos qualsevol suggeriment, l’Ajuntament de Mataró té a la seva disposició la Bústia Ciutadana
 

Usabilitat

A continuació es llisten algunes funcionalitats implementades per l’Ajuntament de Mataró que són millores de la usabilitat i de l’accessibilitat dels continguts del web:

- Sistema de navegació simplificat constituït per un menú principal, seccions d’accessos directes i un sistema de "Fil d’Ariadna" (Breadcrum).

- Multi Idioma (gran volum de continguts del web traduïts al castellà, anglès i francès)

- Cercador i Mapa web

- Estructura clara de les pàgines, separant disseny de contingut (tant per l’usuari que pot veure tots el continguts, com pels qui ho fan mitjançant lectors de pantalla, tot i tenint el CSS desactivat).

- Mida del text segons preferències de l’usuari des de les opcions del navegador (opcions en català: “Visualització” > “Mida del text” i en castellà: “Ver” > “Tamaño del texto”).

- Localització mitjançant l’aplicació de GoogleMaps

- Els continguts amb la icona  logo_rss són per accedir a la informació d'un agregador des d'un agregador de continguts (més informació a: RSS).