Activitats de gener, febrer i març de 2019

Activitats de gener, febrer i març de 2019

Casa-Capell-02Visites temàtiques i recursos: Casa Capell, espai per a la sostenibilitat
De l'1 de gener al 31 de març
A la Casa Capell volem millorar la nostra ciutat i el món on vivim, fent-lo més sostenible. Per això us oferim recursos, activitats, assessorament... a l’entorn del Pla de lluita contra el canvi climàtic - Agenda 21 Mataró, residus, aigua, energia, mobilitat, consum responsable, el Parc Montnegre i el Corredor... Individualment o en grup, tant si sou centres educatius, ciutadania, empreses o entitats, us esperem cada dia laborable de 10 a 14 h i també els dijous de 17 a 21 h. Demaneu-nos cita i en parlem!

Gener

Fem bijuteria i complementsTaller: Fem bijuteria i complements reciclats
Dissabte 19 de gener, d'11 h a 13 h 
Farem arrecades, anells, polseres, collarets i altres complements a partir de la reutilització de materials que han deixat de ser-nos útils.  Reduïm residus amb solucions originals i boniques, amb l’ajut dels talleristes de Solidança.  
Places limitades. Cal inscripció prèvia


Taller Joc cooperatiuTaller familiar: Joc cooperatiu
Diumenge 27 de gener, d’11 h a 13 h  
El joc cooperatiu facilita l’aprenentatge de l’esperit col·laboratiu i no competitiu, imprescindible per gaudir dels recursos i de la vida d‘una forma satisfactòria per a tothom, ètica i equitativa. Aprenguem a guanyar tots, tot jugant de la mà experta d’Artijoc.
Places limitades. Cal inscripció prèvia 
 

Baixem-nos els fums

Xerrada: Baixem-nos els fums!
Dijous 31 de gener, de 19 h a 20.30 h
El canvi climàtic ja ens afecta a la vida quotidiana. Quines són les previsions al Maresme? Com ens hi hem d’adaptar? Com es prepara el món? Què van acordar els governs de la Terra a la darrera cimera anual? Ens ho explicaran els tècnics del Servei del Canvi Climàtic del Consell Comarcal del Maresme
Places limitades. Cal inscripció prèvia
 

Febrer

 Nous objectes
Presentació d'opcions: Nous objectes a partir de vells materials
Dijous 14 de febrer, de 19 h a 20.30 h
Molts objectes quotidians han estat construïts a partir de materials que llencem als contenidors de recollida selectiva. Cartrons, envasos, vidres esdevenen cotxes, roba, mobles, aïllaments i mil coses més. L'Escola de Natura del Corredor presentarà algunes opcions que donen una segona oportunitat als materials vells. I una tercera, i una quarta.
Places limitades. Cal inscripció prèvia

 
Cuina d'hivernTaller: Cuina d'hivern amb productes de proximitat
Dissabte 16 de febrer d’11 h a 13 h  
L’hivern minva els ingredients de proximitat disponibles i fa esmolar la imaginació a l’hora d’elaborar plats sostenibles i seductors. La cuinera Anna Solé ens hi ajudarà. 
Places limitades. Cal inscripció prèvia

 
Millora la teva vidaXerrada participativa: Millora la teva vida, Mataró i el món. Avui mateix!
Dijous 28 de febrer, de 19 h a 20.30 h 
Pots comprar productes a granel en comerços molt diversos; pots estalviar molta energia llegint les etiquetes dels electrodomèstics que adquireixes; pots donar una segona vida a allò que ja no necessites; pots fer reparar les teves sabates, impressores o jaquetes en establiments adients. Identifiquem entre tots alguns dels recursos disponibles a la ciutat.
Places limitades. Cal inscripció prèvia
 

Març 

Instal·lacions domèstiquesTaller: Reparacions domèstiques
Dissabte 2 de març, d'11 h a 13 h
“Ser manetes” és un camí vers la sostenibilitat. Fer correctament fixacions de prestatgeries, quadres o lluminàries perllonga la vida útil i facilita el manteniment de casa. Com triar tacs, palometes, cargols. Com emprar el nivell i les altres eines. De la mà d’en Pep Ontañón podem esdevenir més “manetes”.
Places limitades. Cal inscripció prèvia

Instal·lacions per estalviar energia

Xerrada: Instal·lacions per estalviar energia a la nostra llar
Dijous 7 de març, de 19 h a 20.30 h 
Parlarem de les instal·lacions que utilitzen fonts d’energia renovables per proporcionar-nos fred i calor, més llum natural o que generen electricitat. Plaques solars tèrmiques i fotovoltaiques. Heliòstats i tubs solars. Bombes de calor geotèrmiques. Calderes i estufes de biomassa. Idees i recursos per a casa, de la mà experta de l’arquitecta Fidela Frutos.
Places limitades. Cal inscripció prèvia

Abans que l'aigua sigui or!Xerrada participativa: Abans que l'aigua sigui or!
Dijous 21 de març, de 19 h a 20.30 h 
La gestió pública municipal de l’aigua a Mataró facilita l’eficiència, l’estalvi del recurs i el retorn social de l’excedent econòmic. Però la disponibilitat d’aigua minvarà amb el canvi climàtic. Com modularem el consum? Estarà garantit l’abastament? Aigua pública o privada? Quina aigua hem de beure i quina deixem córrer? Hi reflexionarem amb Enginyeries Sense Fronteres
Places limitades. Cal inscripció prèvia

Ciència natural la vida a l'aiguaTaller familiar: Ciència natural: la vida a l'aigua
Diumenge 24 de març, d’11 h a 13 h
Podem conèixer la salut de l’aigua a partir dels organismes que hi viuen. Farem un taller on descobrirem com respiren, mengen, es desplacen o es reprodueixen. I, fins i tot, què fan quan es queden... sense aigua! Dirigits perl’Escola de Natura del Corredor, veniu a investigar amb la canalla. A partir de 6 anys.
Places limitades. Cal inscripció prèvia 

Cuina de nadal sostenibleTaller: Fem una escombra
Dissabte 30 de març, d' 11 h a 13.30 h
Amb fibres vegetals naturals i amb una mica de traça podem fer amb les nostres pròpies mans estris d’ús quotidià. A partir de restes d’esporga farem una escombra guiats per l’expertesa artesana de Carles Alcoy.
Places limitades. Cal inscripció prèvia